SPECIALISTI IN A 5-A FATADA DE PESTE 20 DE ANI
Panourile solare fotovoltaice reprezinta o solutie foarte buna pentru zonele unde nu exista posibilitatea de racordare la reteaua de energie electrica, asigurand energie electrica pentru consumatorii casnici, televizor, laptop, iluminat, pompa apa, frigider.
Un sistem solar fotovoltaic se dimensioneaza in functie de necesitatile clientului si se compus din:
Panourile fotovoltaice transforma gratis energia regenerabila a soarelui in energie electrica. Transformarea se face prin intermediul unui dispozitiv denumit invertor.
Panourile fotovoltaice utilizate in mod uzual sunt de doua tipuri: monocristaline si policristaline.
Cele amorfe au un pret ceva mai mic, dar ocupa mai mult spatiu la aceeasi putere furnizata.Apar in plus costuri suplimentare atat la structura de montaj, cat si la manopera.
Panourile fotovoltaice monocristaline au un randament mai mare, produc mai multa energie pe timp innourat, dar le scade randamentul odata cu cresterea temperaturii cu circa 0,37-0,39%/grad Celsius (vara de exemplu, temperatura la nivelul celulei fotovoltaice poate atinge 70-80 grade Celsius).
Panourile policristaline sunt mai economice fata de cele monocristaline, dar nu le scade atat de mult puterea odata cu cresterea temperaturii, chiar daca au coeficientul de scadere al puterii este mai mare decat la monocristaline (0,42%/grad Celsius).Acest lucru se explica prin faptul ca celulele panourilor monocristaline au culoarea neagra, fata de cele policristaline care au o usoara nuanta albastra, ceea ce produce o incalzire mai puternica.Productia de energie este insa mai mica pe timp innourat.
De aici rezulta faptul ca pentru zonele de campie, unde temperaturile vara pot ajunge la 40 grade Celsius se vor folosi panouri fotovoltaice policristaline, iar in zonele de deal-munte, unde insolatia este mai redusa datorita conditiilor meteo, se vor folosi panourile fotovoltaice monocristaline.
Sistemele fotovoltaice on grid, numite si grid-tied, sunt sisteme care se conecteaza la reteaua de distributie a energiei electrice. Schema de conectare este urmatoarea: panourile solare se conecteaza la un invertor, apoi de aici conexiunea se ramifica in doua. O parte merge spre reteau nationala, iar cealalta parte merge spre locuinta. Pe linia ce duce spre reteaua nationala se instaleaza un instrument de masurare a puterii transferate in reteaua nationala.
Pentru un sistem on grid, costurile de achizitie si de instalare sunt mai mici. Beneficiile unui astfel de sistem sunt: reducerea cheltuielilor cu energia electrica, instalare usoara, surplusul de electrica generat de panourile fotovoltaice va fi preluat in reteaua nationala si va putea fi consumat ulterior, fara a fi taxat, atunci cand locuinta dumneavoastra va avea nevoie, nu este nevoie de achizitionarea si instalarea unei baterii pentru stocarea energiei electrice generate de panourile solare. Deci se reduc investitia initiala si cheltuielile de mentenanta.
Sisteme fotovoltaice off grid
Aceste sisteme se mai numesc si sisteme fotovoltaice cu stocare, sau de sine statatoare, datorita faptului ca folosesc baterii pentru stocarea energei electrice. Aceste sisteme sunt destinate locuintelor care nu au acces la reteaua de distributie a energiei electrice si functioneaza complet independent de retea.
Schema pentru aceste sisteme este in felul urmator: panouri solare, controler de incarcare, apoi baterii, iar de la baterii, printr-un invertor, linia se ramifica spre locuinta si spre un generator. Generatorul insa este optional, o solutie de rezerva in plus pentru a te asigura ca nu ramai fara energie electrica orice s-ar intampla. In anumite zone, este mai avantajos sa iti instalezi sisteme fotovoltaice off grid decat sa te racordezi la reteaua de distributie a enegiei electrice, din punct de vedere al costurilor implicate.
Sistemele off grid mai ofera si avantajul independentei energetice. Cei care locuiesc in zone mai izolate vor beneficia din plin de un sistem fiabil de obtinere a energiei electrice, in mod independent.
Sisteme hibrid
Sistemele hibrid iau tot ce e mai bun din sistemele off grid si on grid si combina aceste avantaje pentru a obtine o solutie si mai inteligenta. Sunt mai putin costisitoare decat cele off grid, iar schema de functionare este urmatoarea: panourile solare sunt legate la un controler de incarcare, iar apoi controlerul e legat la baterii. De la baterii, printr-un invertor, se ramifica linia exact ca in cazul generatoarelor on grid, adica spre retea si spre locuinta, iar in linia care duce spre retea se monteaza un instrument de masurare a puterii. Energia stocata in baterii poate fi astfel transferata in reteaua de energie electrica.
INVELITOARE METALICA DISPONIBILA SI IN VARIANTA DE GROSIME DE 0.6 MM RECOMANDATA PENTRU ACOPERISURI CU PANTA FOARTE MICA
Varianta CLASSIC reprezinta o invelitoare din tabla prefaltuita in fabrica, cu sistem de prindere ascuns si variante coloristice de efect.
Este o optiune pentru un acoperis elegant, in linii drepte si suple.
Forma clasica si greutatea redusa permit folosirea acestui gen de invelitoare atat pentru locatii noi cat si pentru renovarea vechilor cladiri, ce reclama conservarea stilului arhitectonic (cladiri de patrimoniu, biserici etc).
De aceea, in cazul cladirilor ce necesita o solutie in care calitatea sa primeze, invelitoare Classic este disponibila si in variantele cupru si titan-zinc.
Posibilitatea montarii si in pozitie verticala, pe perete, a invelitorii Classic, asigura libertatea de a crea fatade atipice, originale pentru orice tip de cladire.
Nu ezitati sa ne contactati pentru amanunte suplimentare!
Adresa: Str. Anton Pann, Nr. 13
Cod - 900250;
Localitate:Constanta, Romania;
Mobil: 0721-203.545 | 0723-397.180
E-mail: contact@triunion.ro